Blogg

Senaste nytt från och artiklar

Test av blogg post

Är du rädd för försäljningsframgång?

Du har alla hört talas om rädsla för misslyckande.

Rädsla för misslyckande har en syskon som kan hålla dig tillbaka. Det kallas rädsla för framgång. Psykologer har ett namn för det: achievemephobia.

Jag tror ofta att det här är ett större problem för säljare och säljare än en rädsla för misslyckande.

Jag arbetade med en kund där den bästa Account Exec, Charles, var tvungen att lämna rummet varje gång han var på väg att stänga en ny order. När han nådde de sista minuterna av konversationen där kunden skulle begå sig, skulle han ursäkta sig för att ”ringa ett brådskande samtal”. Förståligt skapade detta ofta ett besvärligt ögonblick med köparen. Bara vid det kritiska ögonblicket.

Var inte rädd för förväntningarna hos andra
Jag bad Charles att försöka analysera varför han freaked ut i denna situation. När vi pratade om det blev det klart att hans rädsla var inriktade på de förväntningar som skulle skapas som ett resultat av att vinna affären. Detta är en typisk ångest som åtföljer en rädsla för framgång.

Först skulle hans VP of Sales, VD och investerare nu förvänta sig att han stänger fler erbjudanden precis som den här. Charles sa nervöst att de inte såg ”bara hur mycket lyckliga vi skulle ha vunnit den här affären” och att ”det finns inga andra erbjudanden som den här ute” och ”hur i världen vann vi den här i alla fall?”

Och om det inte var så illa, skulle den nya kunden förvänta sig bra service och en solid produkt. ”Är vi verkligen redo för det här?” Och trots att kundsucces inte var hans ansvar, sprang han redan framåt: ”Om vi erkligen spikar den här så kommer det att finnas andra som det. Hur ska vi stödja och service dem? Var ska vi hitta folket och resurserna? ”

Jag har bevittnat försäljningsrepresentanter och försäljningsledarna undergrävs underkastat sin egen framgång genom handlingar eller ord med köpare som verkade helt oroliga. Detta är ett symptom på uppnåendefobi.

Visualisera positiva framgångar
Det finns steg du kan ta för att hantera en rädsla för framgång. Visualisering är ett enkelt verktyg som du kan använda för att ändra negativa tankar till positiva åtgärder. Tänk på de försäljningssituationer som du stöter på som vanligen utlöser ångest och föreställ dig vad du kan göra annorlunda som skulle få dig att känna dig positiv om resultaten. Visualisera vad du skulle göra för att belöna dig själv för att uppnå ditt mål. Mindfulness meditationstekniker kan också vara till stor hjälp när du lär dig hur du ska navigera i stressiga situationer och att minska vikten av andras förväntningar.

Någon grad av nerver och rädsla är naturlig i försäljningen. Men du bör inte frukta konsekvenserna av framgång. Eller låt rädslan att inte uppfylla andras förväntningar driva dig att agera på sätt som inte överensstämmer med dina förmågor eller din personlighet.

Leon Hobro